Informacije za starše

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je bil dne 23. 06. 2014 v Uradnem listu št. 46/2014 objavljen Zakon o sprememah in dopolnitvah Zakona o šolski prehrani (v nadaljevanju zakon – v celoti si ga lahko ogledate tukaj), ki je stopil v veljavo z dnem 27. 6. 2014. Po tem zakonu lahko subvencijo za prehrano otrok uveljavljate z Vlogo o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki jo oddate na pristojnem CSD. V kolikor imate veljavno odločbo o otroških dodatkih, vam ni potrebno storiti ničesar, saj bo socilana služba na šoli te podatke pridobila po uradni dolžnosti.

Kljub dodeljenim suvencijam za malico ali kosilo vas opozarjamo, da je vsako odsotnost učenca potrebno javiti v tajništvo šole en dan prej do 13. ure, oziroma v izjemnih primerih do 8. ure zjutraj, sicer ste dolžni plačati polno ceno malice ali kosila.

Položnico oz. UPN nalog boste prejeli po pošti na vaš naslov. V kolikor želite, se lahko naročite tudi za e-račun v svoji spletni banki. Stroške prehrane boste poravnavali z UPN nalogom ali preko trajnika. Obrazec za otvoritev trajnika najdete na spletni strani.